Tag din hund til lægen hvis den døjer med diarre

Giv hunden god søvn i en stort kurv (Foto Petworld.dk)
Tag din hund til lægen hvis den lider af diarre (Foto Petworld-vet.dk)

Er man hunde- eller katteejer eller måske endda begge dele, så ved man hvor enormt frustrerende det i grunden kan være, at man ser til mens ens dyr ikke har det godt. Nogen gange er det rigtig synd for dyrene, og i andre tilfælde kan man også godt føle det er lidt synd for en selv. Især hvis der er tale om en hund eller en kat som døjer med en slem omgang diarre. Det kan gøre at man ikke ligefrem har lyst til at tage hjemmefra om morgenen, da man ved hvad der kan vente i hjemmet, når man kommer hjem igen om eftermiddagen.

At dyr har dårlig mave er ikke så usædvanligt, da de normalt ikke er spor sarte med hvad de tager indenbords. Hunde især elsker at snuse rundt og spiser også gerne afføring fra andre dyr. Dermed øger de betragteligt risikoen for at få diarre, men der kan også være andre årsager end en regulær infektion, som er skyld i at hunden får diarre. Der kan for eksempel ske forstyrrelser i tarmfloraen, som gør at hunden ikke længere er i stand til at optage foder nær så let.

Hvis man skal forstå diarre hos dyr lidt bedre, er det godt at have lidt yderligere kendskab til fordøjelsessystemet. Det der typisk er på spil, er at tarmen i en periode er blevet ringere til at optage næringsstoffer, som sidder i den fordøjede mad. Det betyder af afføringen bliver unødvendigt tynd, da der ikke er nogen næringsstoffer som er trængt ud igennem tarmvæggene som de skulle. Det er ikke nødvendigvis farligt, men hvis det står på længe kan det blive problematisk.

Få det rette foder til din hund med diarre

I og med at diarre meget ofte har noget med forkert forarbejdning af foderet at gøre, kan det være en særdeles stor fordel at få fat i et foder med letopløselige næringsstoffer, samtidig med at foderet har et højt indhold af fibre. Det betyder at hunden genvinder sin evne til at bearbejde foder, samtidig med at den får nok næring indenbords.

www.petworld-vet.dk kan du finde godt foder til din hund med diarre

Se mere om, hvordan du kan hjælpe din hund her:

Hunde diarre kan kureres med lette hjælpemidler

Royal Canin Gastro får hunden på højkant igen med det samme

Share
Back to Top