Slip af med de lopper, der irriterer din hund

Hjælp din hund af med de forfærdelige lopper (foto petworld.dk)
Hjælp din hund af med de forfærdelige lopper (foto: billigdyrehandel.dk)

En hund med lopper er ikke en glad hund. Den klør og kradser sig sikker så meget, at du næsten kommer til at klø med. Når noget klør smitter det nemlig ofte. Det er dog kun noget psykologisk, og du skal ikke være specielt bekymret for at få lopper. Lopper er nemlig ikke særlig interesseret i mennesker. De foretrækker hunden og dens bløde, varme pels. Her sidder de og lever af hundens hud, hvor de giver hunden små bid for at få nærring fra hundens hud. De formerer sig også på hunden og det kan gå rigtigt hurtigt. Det er derfor vigtigt, at du sætter ind over for lopperne i en fart.

Forskellige typer midler mod lopper på hunde

Det bedste du kan gøre overfor lopper på din hund, er at give den et loppemiddel. Her findes der mange varianter. Du kan give en den sprøjte i nakken. Sprøjten gå i blodet og bliver derfor hurtigt fordelt rundt i hundes krop. Når lopperne bidder i hundens hud, så får de loppemidlet ind i sig og det kan de ikke tåle. De dør derfor med det samme. Der kan dog stadig være nogle ikke udklækkede loppeunger, men loppemidlet forsvinder ikke hurtigt igen, så de små loppeunge dør også så snart de bider i hunden dør de også. Det er ikke usundt for hunden at få loppemidlet med mindre hunden er allergisk.

Ved flere loppemidler, som skal sprøjtes ind i hunden, skal du sørge for at veje hunden inden. Det afhænger nemlig af vægten på hunden, hvor meget loppemiddel, den skal have. Dette er særligt vigtigt, når du har små hunde eller hvalpe, der ikke har godt af en for stor portion loppemiddel.

Du kan også få loppehalsbånd. Der ganske simpelt er et halsbånd, som hunden skal gå med nogle dage. Dette er nemt og praktisk og kræver ingen sprøjter.

Find loppemiddel her

Find andre gode middeller her:

Frontline hjælper din hund af med lopperne

Capstar er en effektiv og smart pillekur imod lopper

 

Share
Back to Top