Sådan vælger du fisk til din akvarie bowle

Vælg de rigtige akvariefisk (foto: petworld.dk)
Vælg de rigtige akvariefisk (foto: petworld.dk)

Mange akvarie-entusiaster startede deres hobby med en lille bowle med en slørhale eller en guldfisk i, og der er derfor også forbundet en del nostalgi med denne simple akvarietype. Udover at være en fast bestanddel af tegnefilm, er en akvarie bowle også en typisk dekoration på børneværelset, som også giver barnet mulighed for at opleve at have ansvaret for et andet levende væsen. Selvom det er sjovt med en akvarie bowle, er folk dog desværre ofte ikke klar over, hvor meget plads fisk kræver.

En lille akvarie bowle uden ilttilførsel sætter begrænsninger

Er din akvarie bowle af den helt klassiske type uden lys eller iltpumpe, er det meget få fisk, der kan trives i den. Faktisk er det kun fisk som slørhaler, guldfisk og kampfisk, der kan trække vejret og få tilstrækkeligt med ilt i en akvarie bowle. Man skal dog også tænke over, at man vælger en type fisk, der ikke sviner for meget, hvilket for eksempel guldfisk gør. Endelig skal man også huske, at selvom disse typer fisk ikke nødvendigvis kræver kunstig ilttilførsel, har arealet af vandoverfladen også stor betydning. Er din akvarie bowle meget snæver i toppen, har fisken altså endnu dårligere livsbetingelser.

En akvarie bowle kræver meget små fisk

En gammel tommerfingerregel siger, at der allerhøjst må være 1 centimeter fisk pr. liter vand, men det er ikke helt det samme med en bowle, hvor fisk kræver lidt mere plads. Guldfisk er egentlig en alt for stor fiskeart til de fleste bowler, og man skal derfor investere i en rigtig stor akvarie bowle for blot at kunne have en enkelt guldfisk. Samtidig er det vigtigt at udskifte vandet ofte, da ammoniak-niveauet hurtigt vil nå fatale højder i en lille akvarie bowle med en guldfisk. De eneste passende fisk er en lille slørhale eller to, og man kan derudover dekorere sin akvarie bowle med flotte planter og små figurer.

Køb en akvarie bowle her

Se mere tilbehør her:

Et billig akvarie er et hjem og et fristed for fisk

Kan du ikke se dine fisk. Så kig efter et akvariebord

Share
Back to Top