Pas på din undulat – giv den plads i buret

Et smukt papegøjebur (foto petworld.dk)
Et stort og lækkert undulatbur (foto: petworld.dk)

Som fugle er flest, skal undulaterne også have muligheden for at flyve.  Alle dyr skal – selvom de er kæledyr – have muligheden for at agere, som de vil som frie dyr i naturen. Derfor er der to muligheder, når du anskaffer dig en undulat.

Mulighed 1

Har du et hus eller en større lejlighed, er det sådan set at foretrække, hvis du skal have en undulat eller hvilken som helst anden fugl. Fugle skal have meget plads, og derfor er et højt bur med store udfoldelsesmuligheder langt det bedste.

Mulighed 2

Har du ikke verdens største lejlighed eller på anden måde bare ikke mulighed for at have et meget højt bur, kan du stedet lade din undulat flyve frit under loftet og rundt udenfor buret. Så får den stimuleret sin lyst til at flyve og har stadig sin ”bolig” i buret. Her skal man dog være opmærksom på at holde vinduer og døre lukkede, sådan at den ikke flyver ud.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at din undulat har vand og drikke og ikke mindst legetøj, så den kan underholde sig selv, hvis den ikke har en kammerat at lege med.

Samtidig kan man overveje at putte en gren med blade på ind i buret, så det er muligt for undulaten at gemme sig. Desuden, hvis man absolut ikke vil anskaffe sig to undulater, så er det en god idé med et spejl til fuglen, så den ikke føler sig alene.

Udover hvordan buret skal indrettes, er det også vigtigt at stille buret rigtigt i det rum, du nu vælger  at have buret i. For eksempel er undulater meget følsomme overfor meget hurtige bevægelser og skarpt lys i mange timer om dagen. Hvis du har andre dyr, er det også vigtigt, at de ikke kan nå buret, da det også kan skræmme fuglen.

Køb bure og legetøj til din undulat eller dine andre fugle her

Find flere fuglebure lige her:

Går du og drømmer om en fugl, så skal du huske et fuglebur

En stor papegøje kræver et stort og sikkert papegøjebur

Share
Back to Top