Med pindsvin mad kan de små kræ klare vinteren

Foder til pindsvin, så de klarer vinteren (foto: laprisdyrehandel.dk)
Foder til pindsvin, så de klarer vinteren (foto: lavprisdyrehandel.dk)

I Danmark kommer der i mange hjem med have ofte gæster, når mørket falder på.

Rundt om på græsset render små lodne skabninger rundt, og snusser sig frem til orme og andre ting, som de kan spise.

Det europæiske pindsvin eller erinaceus europaeus, som det hedder på latin er et ganske almindeligt pattedyr, som lever i det meste af landet.

De er nattedyr, og er derfor mest aktive, når der er mørkt. Mange boligejere møder dem, hvis man skal ud med skraldet sent om aftenen, eller skal igennem forhaven om en sommermorgen. Pindsvin går nemlig i vinterhi, og sover derfor det meste af vinteren væk.

Pindsvin er nysgerrige af natur, og har ikke noget i mod at komme tæt på menneskers hjem. Derfor er der også mange fortællinger og sagn om, at mennesker stiller en skål med mælk ud til pindsvinene.

Det kan dog være en dårlig idé, da pindsvin ikke kan tåle mælk. De har nemlig svært ved at nedbryde laktose, som er et protein, der er i mælken.

Hvis man derimod gerne vil gøre noget godt for pindsvinene, så kan man købe noget specielt pindsvinefodder.

Hvad er godt mad til pindsvin?

Normalt lever pindsvin af insekter, biller og laver, men det er ikke altid lige nemt for et pindsvin at finde mad i perioden op til deres vinterhi.

Derfor kan man hjælpe pindsvinene på vej ved at stille mad ud til dem. Dog har de ikke så godt af kartofler og bøf, så hvis ikke man har mad egnet specielt til pindsvin, så kan man drysse tørfoder til katte ud over græsplænen, som pindsvindene så kan lede efter og spise.

På internettet kan man finde mange forskellige butikker og onlinebutikker, der sælger forskellige fodertyper blandt andet til pindsvin. Derfor er det en god idé at starte sin søgen efter mad til pindsvin på nettet.

Hvis du vil vide mere om pindsvin mad, så klik her

Se mere her:

En dyrehandel bør kunne imponere med et skønt og stort udvalg

Hundefoder er billigst når det er købt i en dyrehandel på nettet

Share

One comment

  1. Pingback: Kattemalt er godt til at sikre din kat et sundt tarmsystem

Comments are closed.

Back to Top