Lad butikkens ekspedient finde det rigtige hundefoder

God rådgivning er altid en god idé når det handler om hundens kost (Foto Petworld.dk)
God rådgivning er altid en god idé når det handler om hundens kost (Foto Petworld.dk)

Det er let at fare vild i junglen af hundefoder. For hvilket foder er det allerbedste til din hund og dens behov? Og foretrækker den nogle smagsvarianter over andre? Hvordan sikrer du, at den får sit daglige behov for vitaminer og mineraler dækket? Spørgsmålene er mange, og det kan være svært at gennemskue på dyrehandlerens foderhylde, hvad der er det rigtige.

Men frygt ej. Der er nemlig flere midler, du kan tage i brug for at finde det helt rigtige.

Rådgiv dig med en ekspert om hundefoder

Først og fremmest bør du gøre brug af den hjælp, der typisk vil være tilstede i forretningen. Her har du nemlig med et menneske at gøre, der arbejder med hundefoder til daglig og derfor let kan finde ud af, hvad lige nøjagtig din hund har brug for. Endvidere ved personen, hvad der sælger bedst i forretningen, og ting, der sælger bedst, gør det som regel af en grund – så det kan også være en slags pejlemærke, når du skal vælge det helt rigtige hundefoder til din hund.

Ekspedienten ved også, om din hunds race fx kræver noget særlig pelspleje, som hunden kan få opfyldt gennem dit valg af foder til den. Eller om noget foders udformning er bedre til dens tænder end andre. Eller måske du behøver hjælp til at finde foder til en overvægtig hund?

Forhør dig om hvorvidt det kan lade sig gøre at få en smagsprøve på noget foder med hjem, hvis du tvivler på, om det har fået fat i det rigtige. I sidste ende er din hund nemlig den bedste smagsdommer, når det kommer til valg af foder. Det er trods alt kun den, der kan afgøre, hvad den har lyst til at spise og kun den, der ved, om den foretrækker kylling over oksekød.

Har du ikke tid til eller mulighed for at tage ned i en dyrefoderbutik, kan du altid finde et godt udvalg her.

Læs mere om hundefoder her:

3 gode råd, når du skal vælge det rigtige hundefoder

Fortjener din hund god mad? Find hundefoder, der matcher hunden

Share
Back to Top