Kun et ordentligt hønsehus holder ræven og andre fjender væk

Et fint og godt hønsehus (foto: lavprisdyrehandel.dk)
Et fint og godt hønsehus (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Hvis du går og drømmer om at være selvforsynende på den ene eller den anden måde, men du ikke lige helt kan finde ud af, hvad, hvordan og hvorledes, så kan det være en god og nem start at prøve at holde høns. Høns er hyggelige når de går ude og bokker og pikker i jorden, og så er de med til at sørge for, at vi kan få vores daglige proteinindtag med de friske æg, de jo bidrager med til husstanden – og ja naturligvis også til supermarkederne. Men der er nu noget særligt over at holde høns, for så bestemmer man jo nærmest helt selv, hvad man synes, de skal fodres med, hvor meget de skal gå inde og ude, og hvor meget plads de skal have til rådighed.

 

Hold glade høns i et praktisk hønsehus

Lad os lige vende tilbage til dét med, at det er nemt at holde høns, for alt er jo relativt, og der er jo visse grundregler, man bør tage højde for, lige som når man anskaffer sig marsvin, undulater, kat eller hund. Men det er så skønt med høns, for de spiser faktisk stort set alt. Også kylling! Selv om det godt kan virke ret underligt. Men ikke desto mindre er det altså sandt. Og hvis der er noget, høns ikke kan tåle, ja så er de så kloge, at de faktisk bare lader være med at spise det. Men det er jo ret vigtigt som hønseejer at sørge for, at hønsene har et sted at gå hen, når vejret udenfor bliver lidt træls, eller når hønsene gerne vil sove, eller når de er blevet skrukke og bare ligger på sine æg hele dagen.

 

Hvilket hønsehus er du til?

Så hvis du ikke selv vil bygge det, så køb et hønsehus til de bevingede, æggelæggende hyggefugle, så du slipper for at de bliver syge på grund af vejret. Desuden er det også vigtigt at kunne lukke hønsene ind, når der er fugleinfluenza i omløb, hvilket jo desværre ikke helt kan undgås. Et hønsehus bør både have foderbræt, siddepinde og redekasser, så husk dette, når du skal ud og vælge dit og hønsenes nye hønsehus.

 

For at finde et godt hønsehus

 

Se mere:

Find hjælp til dine hunde med allergi her

Køb hundeshampoo til din hund i dag

Share
Back to Top