Hvordan kommer du bedst af med flåter på din hund?

Bekæmp altid lopper og flåter (foto: billigdyrehandel.dk)
Bekæmp altid lopper og flåter (foto: billigdyrehandel.dk)

Flåter og lopper er noget nær det mest irriterende for en hund, men ikke desto mindre er det nærmest uundgåeligt, at din hund igennem et helt liv ikke bliver angrebet. Især hvis det er en meget aktiv hund, der ofte bevæger sig ud i naturen.

Vær forebyggende

Ofte kan du ikke gøre noget, før angrebet er sket.  I hvert fald når det kommer til flåterne. Lopper kan fanges i de små stadier, og du kan som ejer sørge for at det ikke udvikler sig i pelsen. Sørg for at vaske og børste din hund så ofte som muligt, så du kan holde øje med eventuelle små angreb. Samtidig hjælper en ren pels også til, at insekterne ikke så gerne vil sætte sig på din hund.

Fjern flåten nemt og effektivt

Når skaden er sket, er der kun én ting at gøre – og det er at komme af med flåten. Det gøres allerhurtigst ved brug af en flåtfjerner. Den fungerer således, at du sætter flåten fast mellem de to tænder, drejer den rundt et par gange og hiver til. Det er rigtig vigtigt, at du får hele flåten med i ét træk, så der ikke sidder noget tilbage. Det kan nemlig skade din hund, både fordi den bliver siddende, men også fordi den sikkert indeholder bakterier, som kan gøre hund syg på længere sigt.

Sørg efterfølgende for at holde øje med din hund og bidet. Eventuelt kan du få noget salve af din dyrelæge, som kan smøres på, så bidet heler ordentligt.

Er du ikke så glad for selv at skulle fjerne flåten, kan du tage din hund til dyrelægen, så han eller hun kan fjerne den. Så er du også sikker på, at det bliver gjort 100% ordentligt og smertefrit.

Se udvalget af flåtfjernere til din hund her

Se mere om fjernelse af flåter her:

Læs her om forebyggelse og bekæmpelse af flåter på hunde

Frontline går forrest i kampen mod lopper og flåter

Share

One comment

  1. Pingback: Flåter på hunde er noget man skal tage alvorligt.

Comments are closed.

Back to Top