Hvilket hundefoder skal man vælge til hvalpe?

Hvilket foder til den lille? (Foto Petworld.dk)
Hvilket foder til den lille? (Foto Petworld.dk)

I har lige anskaffet jer et nyt medlem til familien. En lille sød labradorhvalp på bare 9 uger. De fleste mennesker anskaffer sig deres hund, når den er blevet 8-10 uger. Og denne tid er meget vigtig i hundens opvækst, både fordi det handler om trivsel, men også opdragelse. Det er her, at hunden vokser, og det er derfor vigtigt, at den får det rigtige at spise. Men det, I skal være opmærksom på, er i lige så høj grad, hvordan I giver den mad. De to ting hænger sammen.

Sådan vælger man hundefoder

En god anbefaling er at købe et godt og anerkendt hvalpe hundefuldfoder. Så er I på den sikre side med, at I har købt et ernærende kvalitetsprodukt. I skal ikke være bange for, at jeres lille hvalp kommer til at mangle vitaminer eller andre tilskud, blot at I er sikker på, at det er foder til en hvalp. Lad dog vær med at se på, hvad hvalpen kan lide, men efter kvalitet og hvordan hvalpen rent faktisk af det. Det kan I se på dens øjne, pels og trivsel. Det er jo et lille barn, og man giver ikke bare et barn is, fordi det kan lide det. Det er faktisk de bedste råd, når det kommer til hundefoder, der er ikke så meget hokuspokus på det område.

Derimod bliver det vigtigt, når I kommer til, hvordan I giver den mad, for det er her I former, hvilken hund I gerne vil have. Først og fremmest så giv hunden rutiner fra start af. Følg fodermængden på pakken og lad hvalpen spise i cirka 20 minutter. Derefter fjerner I madskålen. Det gør I tre gange om dagen, indtil hvalpen bliver fem måneder, så gør I det kun to gange, og kun en gang, når den bliver ni måneder. Hvalpefoderet skal være almindeligt fuldfoder, når den blive et år gammel.
Det sidste råd er, at lad vær med at fodre den ved bordet. Det får I bare en tiggende og kræsen hund af. Ingen hund er født sådan, men I kan hurtigt få den det lært. Så giv jeres hvalp et nærende måltid samt et portion gode spisevaner.

I kan finde et godt udvalg af hundefoder her.

Share
Back to Top