Hundesele – gå bedre ture med din hund

Få meget bedre gåture med en gladere hund (foto Petworld.dk)
Få meget bedre gåture med en gladere hund (foto Petworld.dk)

En vigtig del af det at have hund er, at man går ture med den. Sådan har det altid været, og sådan vil det altid været. Ligesom vi mennesker har brug for frisk luft dagligt, så har en hund det også, og faktisk endda i meget høj grad. Hvis ikke en hund kommer ud og røre sig, kan det hæmme dens trivsel meget. Den har brug for at komme ud og markere sine territorier, få energien brændt af og bare lave noget med sin ejer. Til dette formål kan man som hundeejer overveje om en hundesele ville være værd at investere i.

For nogle kan det godt blive en kamp at skulle tage sig sammen til at gå en tur med deres hund. Måske er de ikke lige i humør til at følge med i det høje tempo og samtidig hive og trække i en hundesnor for at få hunden til at makke ret. I en sådan situation kan en hundesele være lige en lidt mere elegant løsning.

Fordelene ved en god hundesele

En hundesele sidder rundt om hundens forkrop. På den måde har den en større berøringsflade en for eksempel en hundesnor. Det gør, at selen ikke kommer til at trække i hundens halsbånd og dermed medføre ubehag. I stedet for kan man roligt trækkere hårdere i en hundesele for at få hunden med, men samtidig vil man faktisk spare kræfter på det.

Det er selvfølgelig en smagssag om man er til hundesnor eller hundesele. Under alle omstændigheder vil det være tiden værd at undersøge begge alternativer nærmere, så man hverfald ikke går glip af noget, man egentlig ville kunne bruge. Du kan uden meget besvær kigge på hundeseler på internettet og så se, om det er noget for dig og din hund.

Læs mere om hundesele og gode gåture her

Share
Back to Top