Hundefoder – Tag ansvar for hundens sundhed

ARION HUNDEFODER (Foto: Petworld.dk)
ARION HUNDEFODER (Foto: Petworld.dk)

Din hund har brug for, at du tager ansvar for dens sundhed ved at tilbyde den, alt det den har brug for. For at forblive sund og glad skal din hund have rigelig med motion. Den skal ud og løbe mindst én gang om dagen og skal luftes mindst tre gange om dagen. I forbindelse med gåturene skal hunden stimuleres med øvelser eller lege, som holder den i gang og som giver den samvær med sin ejer. Dernæst skal hundens pels plejes og ordnes. Den skal have en god hygiejne. Men allervigtigst er det, at hunden får et foder, som holder den sund og rask og ikke mindst mæt og tilfreds.

Mættende, men fedtfattigt

Når du skal vælge foder til din hund, skal du først og fremmest tage hensyn til hundens sundhed. Foderet skal være mættende og give hunden de rette vitaminer og tilskud, og samtidig være fedtfattigt. En overvægtig hund er hverken sund eller særlig glad.

Hunde er forskellige og har forskellige behov. Når du skal vælge foder, skal du derfor sætte dig grundigt ind i din hunds race og de særlige svagheder og styrker, der knytter sig til den pågældende race. Hundens alder og størrelse har ligeledes betydning for, hvilken fodersammensætning, der er den rigtige. Der findes foder til alle slags. Spørg din dyrlæge til råds eller læs grundigt på pakkerne i supermarkedet. Hundens sundhed er dit ansvar og hundens foder er den vigtigste kilde til sundhed.

Læs mere om hundefoder her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top