Giv din hund det rigtige hundefoder

Hvilket foder er bedst? (foto Petworld.dk)
Hvilket foder er bedst? (foto Petworld.dk)

Kære hund. Jeg er rigtig ked af, at jeg fodrer dig forkert. Kan du tilgive mig og tage imod denne luksusfoder til billig penge, så får du det nemlig bedre? Hunden er menneskets bedste ven, og derfor skal den også have, hvad du selv kunne ønske dig at spise. Mange af os giver vores firbenede venner det forkerte hundefoder, og det kan både ses og mærkes på dyret.

Giver du din hund det rigtige hundefoder, vil den få mere overskud og livsglæde, nøjagtig som det forholder sig med mennesker, når de spiser det rigtige. Det kan også få dig i bedre humør, hvis du bliver mødt af en livlig og glad hund i døren efter en lang dag på arbejde. Det gælder for hunde ligesom for mennesker, at de reagerer på hvilken kost, de får i løbet af dagen.

Er god hundefoder dyr hundefoder?

Selvfølgelig overvejer du, om du har råd til at give din hund noget ordentligt mad. Svaret er, at du i virkeligheden aldrig selv ville spise dårligere mad, hvis du kunne vælge et bedre alternativ. Hunden kan bare ikke vælge for sig selv, fordi det dig, der er dens ejer. Derfor er også dit ansvar at købe noget ordentligt hundefoder uanset prisen. Vi går ekstremt meget op i vaner, og det gør hunden også. Det er dit ansvar at fortælle, hvad hunden har bedst af, og hvad den bedst kan lide.

Pas på det forkerte hundefoder

Når du giver hunden noget forkert hundefoder, der ikke passer til dyrets behov, er det til at få øje på. Symptomerne ses ofte, når der opstår sygdom i mave- og tarmkanal. Det føre til både diaré og mavesår. Vær opmærksom på, om din hun piber, hyler eller andet, og bryd vanerene op for hunden, når den ikke selv kan gøre det. Prøv at skifte til et andet mærke, og køb noget mere næringsholdigt hundefoder, det kan måske få din hund i bedre humør.

Husk altid at rådføre dig med en dyrlæge, hvis din hund ikke har det godt. Det er også altid en god ide, at få hjælp af en ekspert, hvis du overvejer at skifte foder.

Tryk her, hvis du gerne vil forkæle din hund med det rigtige hundefoder

Share
Back to Top