Forskelligt kattemad til forskellige katte

Katte er bløde at kæle med og dejlig beroligende, når de ligger og spinder i solskinnet. De er også utrolig praktiske til at holde musene væk. Men for at du kan få meget forskelligt kattemad og det kan du, fordi ikke alle katte er ens.

Det er klart, at der er forskel på kattemad til voksne katte og killinger, men udover det er der også meget forskelligt kattemad. Du skal finde det kattemad, der gør din kat godt. Her kan det være godt at prøve sig lidt frem. Tænk på, at kattemaden er det katten primært får, så der skal være godt med næring og vitaminer i kattemaden.

Udover kattemad til killinger og voksne, så findes der også kattemad til forskellige typer katte. Der er til aktive katte og der er til overvægtige katte. Der findes også kattemad til allergiske katte eller dem, der nemt får dårlig mave eller de katte, der bare er enormt aktive og har brug for lidt ekstra.

Find godt og billigt kattemad på nettet

Kattemad kan dog godt gå hen og være dyrt. Her er det en god idé at kigge efter noget kattemad på nettet. Her er det ofte billigere. Du kan også ofte købe store partier, for kattemad kan holde sig længe. Det kan dog være en god idé, at du først prøver kattemaden af, for at se, om din kat kan lide det. Selvom katte spiser det meste, de får serveret, så kan der jo være noget foder, de ikke gider at spise.

 

Kattemad kan købes billigt i store mængder

 

Er du på udkig efter kattemad til din huskat? Så er det en god idé, at du køber noget billigt, så du ikke skal gå fra hus og hjem for at fodre din kat. Katte er ikke så kræsne, derfor kan de spise det meste af det, som man kan købe i butikkerne i dag. Du behøver ikke være særlig opmærksom på det kattemad, der bliver solgt i butikkerne. Det meste er godt og sundt. Bare husk det. For så kan du nemlig begynde at gå på jagt efter tilbuddene på kattemad. For de findes heldigvis mange steder.

Hvor billigt kan du finde kattemaden til dine katte?

Du kan finde rigtig billig kattemad mange steder faktisk. Det handler bare om at gå på tilbudsjagt, som man jo også gør med mange andre ting og madvarer til sig selv. Det kan nemlig lade sig gøre at finde nogle gode tilbud på kattemad. Det gælder især, hvis du er parat til at købe ind i lidt større mængder, end du lige havde regnet med. Kattemad kan jo holde sig i rigtig lang tid. Så hvis du har plads, kan du sagtens bare købe stort ind. Så går der også lang tid til, at du igen skal tænke på at købe ind igen.

Kattemad kan også købes online ligesom mange andre ting

cat food photo

Måske er det ikke oplagt, at du kan købe kattemad online. Men det kan du faktisk. Efterhånden kan man jo købe det meste på nettet, og det gælder altså også mad til dine dyr. Det er jo fantastisk. Så sparer det dig for endnu mere tid. Der er nogle netbutikker med kattemad, der ligefrem specialiserer sig i af sælge billigt kattemad.

Kattemad skal prioriteres højt

Foderet til dine dyr er yderst vigtigt, hvis dine dyr skal have et langt sundt liv med masser af energi og livsglæde. Dyrefoder er dyrt, men der er god grund til at prioritere det højt! Når du køber nyt foder er det vigtigt at se på, hvilken mad der passer til din kats behov, men også hvilken mad, der indeholder de sundeste ingredienser, og i hvilken foder du får mest for pengene. Der er altså alle mulige gode grunde til at være en opmærksom forbruger!

Prioritere du den rette foder, vil din kat få en flottere pels, renere hud, sundere tænder og skærpede sanser, men vigtigst af alt, så vil den holde sig sundere, og du vil ikke bare spare penge hos dyrlægen. Du vil også få en aktiv og tilfreds kat med masser af gode år i sig.

Kattemad til forskellige behov

Rigtig mange danske katte lider af overvægt, fordi de får forkert kost af deres ejermænd. For det første er det usundt og forfejlet at give sin kat madrester fra middagsbordet. Der er ofte alt for mange kalorier i maden og for lidt mæthed, ligesom din kats mave i virkeligheden er meget overfølsom overfor uvant mad.

Køb specialfoder til netop din kat. Er den steriliseret? Er den gravid? Killing? Er det en seniorkat? Vigtigst af alt – hvor aktiv er din kat? Er det en indekat for eksempel? Hvis du er i tvivl om, hvilken foder der er bedst for din kat, kan du altid spørge din dyrlæge eller dyrehandel til råds.

Kast dig ud i kreativ kattemad

Det behøver ikke at være kedeligt at spise mad, når man er kat. De klassiske tørpiller kan de fleste huske, og de ser – indrømmet – nogle gange ikke særlig spændende ud. Men det er der råd for. Du kan godt eksperimentere lidt med kattens mad for at give det et ekstra pift, men du skal bare vide, hvad du gør.

Tør- eller vådfoder

De fleste katte kan bedst lide at spise vådfoder. Det smager bedre, det minder mere om kød, som katten normalt ville spise, og det er nemmere at spise. Men tørfoder er godt for kattens tænder, og derfor må du ikke afskrive det helt, fordi katten ikke umiddelbart viser interesse. I stedet kan du prøve at blande tør – og vådfoder en overgang. Så får du det bedste fra begge.

Spørg om hjælp

Hvis du gerne vil kaste dig ud i selv at lave kattemad, skal du holde dig fra bare at kaste dig ud i det. Start med at runde din dyrlæge og hør, hvad der skal være i hjemmelavet kattemad – på den måde sikrer du dig, at du ikke kommer til at give din kat noget forkert. Det kan være sjovt at eksperimentere lidt med maden, men det er også en god idé at vælge kun at gøre det en gang imellem og i stedet investere i god og nærende forproduceret mad.

Kattemad – Find det bedste til din kat

Din nye kat skal jo have det bedste at spise, men det kan sommetider være lidt svært at gennemskue, hvad du skal købe. En kat kan godt være kræsen, og det kan derfor tage lidt tid at finde frem til det foder, som den kan lide. Det er noget med at prøve sig frem.

cat food photo

Vådt eller tørt?

Når du begynder at eksperimentere med kattemaden, kan du starte med udelukkelsesmetoden. Kattemad falder nemlig ind under de to kategorier: våd- eller tørfoder. Du skal selvfølgelig finde ud af, om din kat er til det ene eller det andet. Det fleste katteejere serverer vådfoder for deres kat, men i princippet er det ligegyldigt, om det er det ene eller det andet. Det eneste, du skal være klar over, er, at når katten er blevet vandt til den ene slags foder, kan det være svært at skifte. Nogen mener, at katten nemmere får nyresten af at spise tørfoder, men det er ikke nødvendigvis rigtigt. Det, du skal sikre dig, hvis du fodrer med tørfoder, er bare, at katten får tilstrækkeligt med vand til at bløde det op med. Hvis katten ikke drikker af sig selv, kan det være en god idé at blande lidt vand i tørfoderet, så det bliver nemmere for kattens mave at fordøje.

Mange mærker – hvad er bedst?

Der findes et utal af producenter af kattemad. Men når du har besluttet dig for, om det er vådt eller tørt, din kat bedst kan lide, har du allerede indsnævret mulighederne en del. En producent som Royal Canin har udviklet adskillige produkter, som du med fordel kan kigge efter. Deres foder findes i forskellige varianter, som for eksempel er tilpasset den voksne, den steriliserede eller den overvægtige kat. Det samme gør sig gældende med kattefoder fra mærket Hill’s. Deres produkter har vundet adskillige tests og scorer højt på forbrugerens liste.

Share
Back to Top