Forkæl dine heste med den bedste mad

Vælg det gode foder til din hest (foto: billigdyrehandel.dk)
Vælg det gode foder til din hest (foto: billigdyrehandel.dk)

En hest har brug for sund og rigeligt mad for at kunne leve længe og præstere optimalt. Derfor er det en god ide at undersøge markedet for hestefoder og finde det helt rigtige mad til din hest.

Hesten skal have adgang til mad

Heste har en lille mavesæk. Den betyder, at hesten ikke kan æde store portioner ad gangen, den må i stedet æde mange portioner i løbet af en dag. Derfor er det vigtigt, at hesten har adgang til mad hele tiden, så det kan spise lidt ad gangen hele dagen.

Desuden er der stor forskel på, hvordan man fodrer sin hest om sommeren og om vinteren. Om sommeren har hesten mulighed for at spise masser af græs, men i løbet af efteråret gror græsset ikke ligeså godt mere, og man må derfor give hesten mere foder. Hesten har dog stadig brug for at få planefibre, når græsset gror. Oftest vil man give hesten hø, halm eller konserveret foder for at tilfredsstille dens behov for plantefibre. Når man overgår fra sommerfodring til vinterfodring, skal man huske at planlægge det. Ellers kan det skabe problemer.

Spørg fagfolk til råds

Der findes mange forskellige typer hestefoder på markedet til mange forskellige priser. Hvis du er i tvivl om, hvilken type foder du skal vælge, kan du altid spørge din dyrehandler eller andre fagfolk til råds. De har stor erfaring og viden om produkterne, og derfor kan de hjælpe dig med at finde det optimale foder, så din hest holder sig sund og rask.

Klik her for at se et stort udvalg af hestefoder

Se flere tilbud på foder til dyr her:

Hills Science Plan er foder til katte samt hunde

Royal canin hypoallergenic er allergivenligt foder

Share
Back to Top