Forkæl din hund med et flot og smart halsbånd.

hunter halsbånd (foto: billigdyrehandel.dk)
hunter halsbånd (foto: billigdyrehandel.dk)

Alle hunde har brug for at have deres helt eget halsbånd, så deres hundetegn kan hænge et sted. Men ofte vælger hundeejerne et halsbånd, som hunden ikke synes det er behageligt at gå med. Dette kan eksempelvis skyldes, at halsbåndet er lavet af et ubehageligt materiale eller at halsbåndet simpelthen er for lille til hunden. Det er vigtigt at man køber et halsbånd, som hunden rent faktisk kan lide at have på, så den ikke behøver at have det af, når den er indendørs.

Stort udvalg af halsbånd til hunde

Der findes ekstremt mange forskellige typer af halsbånd til hunde, hvor materialet kan være meget forskelligt. Ofte vil det være en god ide, at vælge et halsbånd af læder til sin hund. Når halsbåndet er lavet af læder, er der nemlig garanti for en god pasform. Læderet vil således ikke irritere hunden omkring dens halsbånd, hvilket ville være tilfældet med andre typer af halsbånd. Når en hund bliver ældre, vokser den naturligvis. Derfor kan det også blive nødvendigt at købe et nyt halsbånd, fordi det gamle ikke længere passer. Dette forsømmer nogle hundeejere dog at gøre, hvorfor hunden går rundt med et halsbånd, der strammer for meget. Vær derfor opmærksom på, om halsbåndet passer hunden.

Halsbånd til hunde med gode funktioner

Et halsbånd behøver dog ikke at være et almindeligt halsbånd. Man kan nemlig få halsbånd, der har en anden funktion, end blot at holde hundens hundetegn. Eksempelvis kan man få et halsbånd, der kan lære hunden ikke at gø af andre hunde og mennesker. I halsbåndet sidder der således en lille vibrator, som tænder så snart hunden gør. Dette gør hunden opmærksom på, at den ikke må gø af andre. Dermed kan det blive lettere at lære sin hund ikke at gø.

Halsbånd kan være oplagt til dine firbenede venner

Hundeudstyr - halsbånd (Foto: Petworld.dk)
Alle kæledyr skal have et passende halsbånd (foto: billigdyrehandel.dk)

Det er nærmest indiskutabelt, at halsbånd til hunde er en god idé. Faktisk er det et lovkrav, at hunden bærer navneskilt, så man kan vide, hvor den hører til. Et navneskilt kræver et halsbånd, og derfor går langt de fleste danske hunde med halsbånd. Det er også nødvendigt for at gå tur med hunden.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket halsbånd man vælger. Det skal være behageligt, så det ikke ødelægger al pelsen om hundens hals. Det skal også være rart, når hunden er ude at gå tur. Her bruger nogle hundeejere seler, fordi det kan være nemmere at styre, hvis hunden trækker.

Det er selvfølgelig individuelt, hvad der passer til den enkelte hund, og derfor er der heller ikke nogen opskrift på, hvad det rigtige halsbånd er. Som ansvarlig hundeejer bør man dog prioritere komfort over udseende til enhver tid. Af netop den årsag kan der være idé i at investere i halsbånd til din kat – men kun i særlige tilfælde.

Halsbånd til katte kan være en idé

Langt de fleste katte har ikke behov for et halsbånd. Det kan være direkte farligt, fordi katten kan sidde fast, når den klatre i træer eller lignende. Derfor går langt de fleste katte ikke med halsbånd. I særlige tilfælde kan det dog være en idé.

Hvis du vil have den med på udflugt, kan det være oplagt at investere i en sele. Så kan du have den med rundt uden bekymringer om, at den løber væk. Desuden kan det være oplagt, hvis du skal transportere den rundt. Det er nemmere at have styr på den, hvis den har halsbånd på.

Hvis du døjer med fremmede katte i huset, kan det også være en idé med et magnethalsbånd, som holder fremmede katte ude, samtidig med at din kat kan komme ind ved hjælp af magneten. Det kan eksempelvis være aktuelt, hvis du bor i et villakvarter med aggressive nabokatte. Der kan med andre ord være god grund til at købe et kattehalsbånd – men kun i særlige tilfælde.

Glæd din hund med det rigtige hundehalsbånd

Enhver hund er dens ejers bedste ven. Derfor skal man være opmærksom på, at man skal være hundens bedste ven også, hvis man er i den gunstige situation, at man har en hund. Det er nemlig noget af det vigtigste for en hund, at den føler, at den er ligeså elsket og at den får ligeså meget kærlighed, som den selv giver. Derfor er det vigtigt, at man køber et godt hundehalsbånd til ens hund. Et hundehalsbånd lader ejeren kende sin hund fra andre hunde, hvis den skulle ske at løbe væk, ligesom det giver hunden følelsen af, at der bliver passet på den. Der er også det aspekt i et hundehalsbånd, at det er er heri, at hundeejeren spænder hundesnoren fast i, når der skal gås tur i skoven. Et hundehalsbånd er derfor en nødvendighed for alle hunde og hundeejere, hvad enten det er en stor, lille eller mellemstor hund, man har. En hund uden et hundehalsbånd er altså som en bil uden nummerplader – det er aldrig helt ens hund, hvis ikke den har hundehalsbånd på, ligesom det aldrig helt er ens bil, hvis ikke man har sine egne nummerplader derpå.

dog collar photo

Et hundehalsbånd er en gave til hunden

Ens hund er meget fintfølende omkring halsen, hvorfor det er vigtigt, at den får det helt rigtige hundehalsbånd. Det rigtige hundehalsbånd er dog ikke det samme for alle hunde – derfor bør alle hundeejere sørge for at finde ud af, hvilket hundehalsbånd, der passer til lige netop deres hund. Hvis man gør dette, kan man være sikker på, at både hund og ejer bliver glad for det. Det er nemlig sådan, at en glad hund altid giver en gladere ejer, hvilket betyder, at det helt rigtige hundehalsbånd er en gave til både hund og ejer. Det er altså indlysende, at man ikke må undervurdere opgaven i at købe hundehalsbånd til sin hund.

Et hundehalsbånd lader dig tage din hund med, hvor du vil

Der er rigtig mange mennesker, der har stor glæde af at holde husdyr. Mange nyder, i stedet for at komme hjem til et tomt hus, at der er nogle til at tage imod dem, når de kommer hjem. Glæden ved at åbne døren til huset, og se sine glade hund komme en i møde, fuld af forventningens glæde, er for mange ganske stor. For det forhold mange får til deres husdyr – og især deres hund, er helt unikt. Der opstår ofte et betingelsesløst venskab mellem hund og ejer. En hund forventer ikke noget, og giver man en lille smule, kan man være sikker på at få en masse tilbage. Hvor et menneske indgår i flere forskellige sociale relationer, har en hund ofte kun sin ejer, eller den familie den tilhører. Derfor er det også ekstra vigtigt at man tager sig godt af sin hund. Uanset hvilket husdyr man har eller vælger at få, påtager man sig et ansvar for dette dyrs velbefindende. Et ansvar langt de fleste er gode til at opfylde, men varetages det ikke, har det store konsekvenser for hunden i lang tid fremover.

En hunds opdragelse er essentiel

Det er af stor betydning, hvordan man vælger at opdrage sin hund, og hvor meget energi man bruger på det. Man bør dog under alle omstændigheder ikke undervurdere vigtigheden af, at give sig tid til at opdrage sin hund godt – det kommer nemlig både ejer og hund til gode i sidste ende. Har man en velopdragen hund, undgår man nemlig potentielle situationer, der er ærgerlige for både hund, ejer og andre. Mange har oplevet en situation på gaden, hvor en hund har været voldsom eller skræmt forbipasserende. Er hunden ikke ordentligt opdraget, ved den måske ikke, at den gør noget forkert. En god måde at undgå disse situationer på, er ved at anskaffe sig et hundehalsbånd. På den måde lader man sig heller ikke begrænse af, hvor man kan, og hvor man ikke kan tage sin hund med hen.

Hundehalsbånd gør gåture og genkendelse nemmere

Tænk engang hvis din hund en dag løb sig en tur. En tur ud i den vilde verden, hvor motorvej møder dådyr. Derude, hvor man ikke længere kender sig selv og oplever, hvordan verden er mere og større, end hvad man kommer fra. Tænk engang, hvis den aldrig kunne finde hjem igen.

En hund ved, hvem den har som ejer. Men det kan den ikke fortælle til nogen, derfor er du nødt til at passe på den og sikre, at den kan finde vej tilbage, hvis den farer vild en dag. Det hjælper du den med, ved at sætte et hundehalsbånd om halsen på den. Her kan der sidde et lille mærke som fortæller, hvem man skal ringe til, når man finder din hund ’Carl’, som der også står på skiltet.

Det er pålagt alle hundeejere at sætte et navneskilt på hunden, men det kan være svært, hvis der ikke er et hundehalsbånd. Hundehalsbånd er en sikker løsning til mange praktiske ting.

dog collar photo

En hjælp, når du skal ud at gå tur

Selvom din hund er godt opdraget og nem at styre, kan det nogle gange være vigtigt, at man sætter den i snor for god ordens skyld. Det kan du nemt ordne, hvis din hund har et halsbånd på. Halsbåndet behøver hverken hver synderligt stort eller sidde særlig stramt, det handler blot om, at det ikke falder af, og at det giver dig nemme muligheder, når det kommer til at håndtere din hund.

Det er sjælendt, det bliver nødvendigt i praksis. Men et hundehalsbånd er både løsningen, hvis din hund en dag løber en tur ud i det fri og ikke kan finde hjem, og hvis du er ude at gå en tur med den en dag, hvor du skal holde den tæt ind til dig.

Hundehalsbånd er en gave for både hund og hundeejer.

 

Share
Back to Top