Fordelene og ulemperne ved en bomuldshund

Begynder dine børn at plage hver dag om en hund i familien, eller er du selv interesseret i en ny lille bedste ven? Der findes mange hunderacer med forskellige behov og personligheder. Derfor er sandsynligheden for at finde det perfekte match også stor. Mange trofaste hundeelsker går særdeles op i rene racer. Dette er blandt andet interessant ved allergivenlige hunde. Hvis de bliver blandet med ikke-allergivenlige hunde, mister de garantien for den smarte og allergifrie pels. En allergivenlighund er dog også smart, da de oftest ikke fælder.

Nedenunder kan du læse flere fordele og ulemper ved den allergivenlige bomuldshund kaldet Coton de Tulear.

Ulemper

Bomuldshunden har fået et ry for at være den perfekte familiehund. Den behøves ikke voldsomt meget motion, men skal dog stadig stimuleres både mentalt og fysisk. Bomuldshunden kan nemlig blive aggressiv og ulykkelig, hvis den keder sig i for lang en periode. Dette gælder dog for andre hunderacer også.

Den populære Coton de Tulear har en anderledes pels end andre hunde. Dens pels kræver derfor også oftest mere pleje end eksempelvis en schæferhunds pels. Det anbefales at rede pelsen hver dag og mindst en gang om ugen. Hvis pelsen ikke bliver plejet ordentlig, dannes der filt, som typisk kun kan klippes af. Det tager cirka et år for pelsen at gro ud til normal længde igen. Dette er derfor vigtigt at fokusere på, hvis man ejer en bomuldshund.

Mange Coton’er er ligeledes hvide, hvilket gør at de nemmere ser beskidte og mudret ud. Dette kan være endnu en ulempe.

Fordele

Den hvide pelsede hund byder dog heldigvis på flere fordele end ulemper – blandt andet også grunden til dens popularitet. For selvom hunden skal stimuleres for ikke at blive voldsom, er det ikke al for tidskrævende. Eksempelvis er 1 til 2 timers luft om dagen rigeligt. Bomuldshunden er ligeledes også meget lærenem, og kan derfor lære bestemte madvaner og aktivitetsniveauer fra hvalp af.

Som tidligere nævnt er racen allergivenlig. Racen efterlader dermed heller ikke rester af pels rundt om i huset. Derudover lugter racen heller ikke af våd hund, selvom pelsen bliver våd. Det er ligeledes også en god hund til nye hundeejerfamilier.

Apropos familie er en Coton de Tulear aldeles familievenlig. Den knytter sig meget nemt til menneskerne omkring den, og fungere nærmest som en skygge af ejerne. Dette gør dog desværre, at hunden ikke kan lide at være alene hjemme. Heldigvis er bomuldshunden meget børnevenlig og elsker legetøj. Du behøves dermed heller ikke være så nervøs for at lade hunden blive hjemme med børnene. Den er nemlig også klar på at ligge i sofaen og se en lang film.

En bomuldshund er for mange det perfekte match. Den er ligeledes ikke større end 22 til 32 cm i højden. Den er dermed også nem at tage med rundt til forskellige arrangementer. Mindre børn finder den dermed heller ikke så skræmmende. Du vil, med andre ord, få glæde af din nye bedste ven i 13 til 19 år og opleve mange gode stunder med den hvide familievenlige hund.

Share
Back to Top