Flåter på hunde er noget man skal tage alvorligt

Bekæmp altid lopper og flåter (foto: billigdyrehandel.dk)
Slip for flåter (foto: billigdyrehandel.dk)

De fleste hundeejere er godt klar over, at man jævnligt skal tjekke sin hund for flåter. Specielt om sommeren er der stor risiko for flåtbid, men det er alligevel ikke alle hundeejere, der husker at få det gjort ofte nok. Det er dog vigtigt at gøre, da hunden kan blive alvorligt syg, hvis ikke flåter opdages i tide. Derfor skal du jævnligt sørge for, at tjekke din hund for flåter.

Få hjælp til at fjerne flåter på hunde

Når man har opdaget en flåt, kan det være svært at få dem fjernet ordentligt. De har nemlig ofte bidt sig rigtig hårdt fast, og forsøger man blot at fjerne flåten med en pincet, kan man risikere, at man kun får hevet en del af flåten af. Bruger man i stedet for en rigtig flåtfjerner, vil man på en meget simpel måde, kunne fjerne hele flåten fra hunden.

Flåter på hunde kan bevæge sig over på mennesker

Og rent faktisk har det ikke bare betydning for din hund, når der sætter sig flåter i dens pels. Bider flåterne sig kun midlertidigt fast eller kravler de bare rundt i din hunds pels, kan de nemlig hurtigt bevæge dig videre over på dens ejer. Derfor er du og din familie også selv udsatte. Mange hunde får nemlig lov til at hoppe op i møbler og lignende, og her kan din hund efterlade flåterne. Når et af familiens medlemmer efterfølgende ligger i sofaen eller sengen, kan flåten så bide sig fast.

For mennesker er det mindst lige så farligt, at blive bidt af en flåt. Derfor skal man sørge for ugentligt at tjekke sig selv og sine børn for flåter, hvis man har en hund. På den måde vil man altid være på forkant med flåtbid.

Find en løsning mod flåter på hunde her

Se mere om flåter her:

Hvordan kommer du bedst af med flåter på din hund?

Læs her om forebyggelse og bekæmpelse af flåter på hunde

Share

One comment

  1. Pingback: allergi hund medicin – hvordan?

Comments are closed.

Back to Top