Find det bedste hvalpefoder til din hvalp

Hvis du lige har fået en hund, vil du nok gerne have, at den får det bedst mulige foder. Samtidig er der flere ting, som man skal være opmærksom på, når det kommer til hvalpefoder. Læs om det hele herunder.

Hvor stor er din hund?

For det første er det en god ide specifikt at vælge hvalpefoder til din hvalp. For det andet skal du tænke over, hvilken slags hund du har. Der findes nemlig hvalpefoder til både små, mellemstore og store hunderacer. Så disse forskellige typer er lavet efter, hvad der er godt for de forskellige hunderacer.

Hvad skal hvalpefoderet indeholde?

Der er nogle ting, som det er specielt vigtigt, der er i hvalpefoderet. Det gælder både protein og fedt. De er nemlig begge med til at udvikle hvalpen i den rigtige retning. Samtidig er det en god ide, hvis der er en del kød i foderet, som jo netop har mange proteiner i sig. Der skal dog også være vegetabilsk indhold i foderet. For med en god kombination af de to får din hvalp med god sandsynlighed de vitaminer og mineraler, som den har brug for.

Hvornår skal hunden have almindeligt hundefoder?

I godt 12 måneder skal du normalt give din hvalp hvalpefoder. Herefter kan du i stedet begynde at give den almindeligt hundefoder i stedet. Dog er der også forskel på, hvor lang tid du bør give hvalpen hvalpefoder, alt efter hvilken race den er. Der findes nemlig også racer, hvor det kan give mening at give hvalpefoder, til de er cirka 16 måneder gamle. Så det bør du undersøge for hunderacen.

Prøv dig frem

Endelig er der også mulighed for, at du kan købe en foderprøve. På denne måde kan du se, hvordan din hvalp reagerer på foderet. Er den tilfreds med det? Vil den spise det? Og fungerer det for fordøjelsen? Det er jo vigtige faktorer at tage i betragtning. For din hund skal jo gerne have det godt – ikke mindst når det gælder foder.

Og hvis det hele fungerer, som det skal, kan du altid købe en større portion efterfølgende. Og så er det bare med at holde fast ved denne slags. For hvis det fungerer for hunden – hvorfor så ikke? Og samtidig betyder det også, at hvis du holder dig til en variant, så skal din hvalp ikke vænne sig til noget andet foder lige pludselig.

Share
Back to Top