Få styr på om der er allergi blandt dine katte

Giv din kat en sjov hverdag (foto lavprisdyrehandel.dk)
Kan din kat have allergi? (foto: petworld-vet.dk)

Katte klarer sig selv. Næsten da. Har katte allergi, så kan de ikke ordne det selv. De skal have hjælp af deres ejere. Sådan er det ellers ikke med mange andre ting: Katte kan selv føde og de kan også langt hen ad vejen selv fange mad. De fleste katte er dog så tætte med deres ejere, at de hvert fald er afhængig af kattemad. Men katte er altså også afhængig af deres ejere, når det gælder allergi.

Allergi kan være meget irriterende for din kat. Den klør og kradser sig og det kan ende med, at katten får betændelse i såret. Katte kan også få en allergisk reaktion, der betyder, at kattens øjne løber eller at den bare ikke føler sig tilpas. Det er vigtigt at være opmærksom på, om din kat haller allergi eller om den fejer noget andet. Allergi er ikke farligt, men det kan andre sygdomme jo være. Allergi kan desuden også blive farligt for katten, hvis den har det uden, at der bliver gjort noget ve det.

Hvis du er i tvivl om, din kat har allergi, så gå til dyrelægen. Hvis din kat har allergi, findes der to typiske ting, som katten er allergisk overfor. Den ene type er kattemaden. Der findes meget dårlig kattemad, og det kan katten altså være allergisk overfor. For at stoppe det, så kan du købe allergineutral kattemad, hvor der er ikke er de ting i, som katten kan blive allergisk over for.

Din kat kan også være allergisk overfor noget luftbåren. Det er lidt svære at gøre noget ved. Det bedste du kan gøre, er at holde katten ren ved at give den et bad ofte.

Køb allergineutralt kattemad til dine katte med allergi

Hos www.petworld-vet.dk kan du købe allergineutralt kattemad til din kat.

Læs mere om katte og allergi her:

Der er ingen grund til at ignorere allergi kat symptomer

Allergi kat symptomer forsvinder med den helt rette foder

 

Share
Back to Top