Få liv i haven med et foderhus til fugle

Det er dejligt at være i sin have i godt vejr og med fuglesang i ørerne. Er man ikke så heldig at have et større skovområde til nabo, kan mængden af småfugle dog godt være lidt sparsom, og man kan derfor være nødt til at tage andre midler i brug, hvis man vil have lidt bevinget selskab i haven. Et foderhus til fugle kan lokke alle slags småfugle til, og man kan derfor selv styre, hvor og hvornår man vil have fuglene på besøg. Fodrer man med det rette foder, kan helt selv bestemme, hvornår fuglene skal ankomme. Selvom man sagtens bare kan købe de foderblandinger, som butikkerne sælger, kan man også selv lave en blanding, der nok skal hitte hos de små fugle, når de lander på dit foderhus til fugle. Alle slags frø kan egentlig bruges, og det er bare med at prøve sig frem, indtil man finder den perfekte blanding.

Køb eller lav selv mejsebolde til dit foderhus til fugle

Som tilbehør til dit foderhus kan du hænge små mejsebolde op, der kan tiltrække mange fugle. Mejsebolde er egentlig bare fedt med lidt frø i, men de kan sørge for, at dit nye foderhus til fugle bliver et sandt Mekka for sultne småfugle. Køber man sine fuglekuglerne i butikken, kan de dog godt blive lidt dyre, og man kan derfor med fordel lave dem selv ved at smelte noget palmin og blandet det sammen med frø. Til sidst hælder man denne masse i små kopper og putter en snor i, og efter nedkølingen har man så sine hjemmelavede mejsekugler, som man kan hænge op på sit nye foderhus til fugle. Gider man ikke bruge sin tid på at lave dem selv, kan man dog også gå på nettet og finde nogle relativt billige mejsekugler, som man kan bruge ved sit foderbræt.

Få et fuglefoderhus, og spred glæde hos alle

Naturen er noget helt særligt, og selvom den går sin gang, kan mennesker godt lide at sætte sit præg på naturen i en eller anden grad. Nogle gange sker det i en skidt retning, mens det andre gange påvirker naturen positivt. En af de ting, som mennesker gør rigtigt, er, at fodre fugle i haven.

Selvom motivet bag ofte er egoistisk i en eller anden grad, er det godt for fuglene. Ved hjælp af et fuglefoderhus får de beskyttelse fra fjender og kan spise deres eget mad i ro og mag. Det giver dem bedre chancer for at klare sig gennem vinteren.

For mennesker giver det mulighed for at observere fuglene, mens de mæsker sig i foderet. Det er en særlig oplevelse, som kan sprede glæde hver gang. Fuglefoderhuset er altså både godt for dem og for dig. Hvis du har gjort dig klart, at du godt kunne tænke dig at have naturen tættere på, skal du finde ud af, hvilket foderhus du vil vælge.

birdhouse photo

Der findes mange forskellige fuglefoderhus

Hvilket foderhus du vil have, kommer an på flere forskellige ting. For det første kommer det an på din stil. Der findes et hav af varianter, så et fuglehus behøver ikke bare at være et fuglehus. Du kan sagtens finde stilfulde, enkle eller elegante huse – alt afhængig af hvad der passer til dig.

Samtidig kommer det også på, hvor stor en have du har, og hvilke fugle du håber på at tiltrække. Hvis du har en stor, åben have, skal fuglehuset være så solidt, at det kan stå fast, selvom det blæser. Hvis du ikke har meget plads at tage af, kan det også være en idé at hænge noget i træerne. Hvis du slet ikke har en have, kan du også få et foderhus, du kan sætte fast på vinduet.

Der findes mange forskellige foderhuse, og der er næsten ingen grænser. Når du har fundet ud af, hvad du kunne tænke dig, er det næste skridt at fodre dem rigtigt. Hvis du vil tiltrække mindre fugle, er friske bær, rosiner og fedt en rigtig god idé.

Fuglefoder forbinder fuglene med menneskene

Fuglefoder er næringsrig foder til fugle. Fugle har også behov for at blive mætte på næringsrig og sund foder. Der er ikke noget dejligere, end når fugle pipper og teer sig som fugle nu engang gør. Fuglefoder er med til at bringe de bedste sider frem i fuglene. Hvis foderet er godt, bliver fuglenes personligheder uden tvivl berørt af dette. Det betyder, at fugle som regel bliver gladere og mere imødekommende, hvis de får lov til at spise godt og sundt af det serverede foder. Fuglefoder bringer helt særlige sider frem i fuglene, som kan være med til at styrke forholdet mellem menneske og fugl.

Gør fugle glade

Fuglefoder er til alle slags fugle. Der findes specifikt foder til hver slags fugl, og det er nok en god ide som ejer at finde ud af, hvad det er for noget foder, der kommer til at glæde lige præcis ens fugl. Fuglefoder kommer til at åbne op for en helt ny verden af strålende udtryk. Nu kommer pippene, der før lød så sagtmodige til at være energiske og glædelige. Fugle har det med at smitte med deres glade humør, og med fuglefoder bliver det nemmere for menneske at fornemme fuglenes smukke sind.

birdhouse photo

Fuglenes skønne sang

Fuglefoder fås i mange forskellige afskygninger. Men fælles for det er, at det kan være inde i fuglenes fuglebure. Fuglefoder i fuglebure gør fugleburet lidt hyggeligere. Fuglebure er fuglenes hjem. Det er her, de har hjemstavn, og det er her, tilværelsen bliver tillagt en helt særlig betydning. I et fuglebur kan fuglene få lov til at synge de sange, de har lyst til. Hvis de synger på mætte fuglemaver, kommer sangene uden tvivl til at lyde smukke og glædesfyldte. Fra nu af kommer sang i fuglebur til at lyde som skønsang fra et kirkekor.

Går du og drømmer om en fugl, så skal du huske et fuglebur

Et smukt papegøjebur (foto petworld.dk)
Et smukt fuglebur (foto: petworld.dk)

At få et kæledyr er langt fra en nyhed i en dansk kontekst. Det er meget populært at have et eller andet kæledyr. Mulighederne er mange, og mange vælger sig at benytte af mulighederne. Grunden til, at det særligt er i Danmark, at man er vild med at få sig et kæledyr er ikke helt klar. Måske kan man gisne om, at det handler om, at man har et økonomisk overskud, som gør det muligt. Derudover så er det på mange måder en god idé, at man får sig et kæledyr. Det gælder særligt, hvis man har børn. Da det kan lære dem ansvar og andre gode ting, som kan være gode og anvendelige på livets vej. Derudover er dyr også med til at modarbejde ensomhed og give en selskab, hvis man bor alene, eller hvis man ofte er alene eller alene hjemme. Der er mange som vælger at få en fugl. Der er det dog vigtigt at få et fuglebur.

Vælg det rette fuglebur til din kommende fugl

Der findes mange forskellige slagsfugle, og det er vigtigt, at man husker, at der er forskel på fugle og deres behov, hvis man vælger at få en fugl. Når man skal tænke på en fugls behov, bør vi vende tilbage til et fuglebur. Et fuglebur er vigtigt for en fugl, og det er vigtigt, at du tænker over, hvilket bur, som du køber, når du skal finde et fuglebur. Et fuglebur skal have den rette størrelse i forhold til den fugl, som du har eller vil få. Hvis buret er for lille, så vil fuglen ganske enkelt ikke trives i sit hjem, og det kan have alvorlige konsekvenser, hvor alle går inden under emnet mistrivsel.

Share
Back to Top