Et marsvinebur skal have plads til både leg og afslapning

Pas godt på jeres marsvin (foto lavprisdyrehandel.dk)
Pas godt på jeres marsvin (foto lavprisdyrehandel.dk)

Et marsvinebur er et bur til marsvin. Marsvin er små husdyr, som fordrer et sted for ro og fordybelse. Marsvin er små og kræver lidt pleje engang i mellem. Man lægger et godt fundament for dem ved at sætte de perfekte rammer op. De perfekte rammer består i et godt og stabilt marsvinebur, som man ved, at man kan regne med i med og modgang.

Forskellige typer

Et marsvinebur må også gerne være flot at se på. Der findes mange former for marsvinebur. Nogle er store og inddelt i plateauer, hvor marsvinet kan rende rundt og hygge sig. Andre marsvinebure er meget simple og har en flade, hvor marsvinet kan kravle rundt. Derudover har nogle former for marsvinebur også steder for marsvinet at gemme sig. Der er nemlig placeret små huse eller huler, der kan fyldes op med lidt halm for ligesom at accentuere hyggen. Marsvine elsker at hygge sig. De synes ikke, der er noget bedre end at løbe rundt i deres bur, som er fyldt op med halm og ellers bare være mageligt tilfredse med at være hjemme. Med et marsvinebur kommer marsvinet lidt tættere på sin hyggelige værtsfamilie. Det er nemlig stedet for hygge og samvær mellem dem, der passer det og marsvinet selv.

At være sig selv

Når først der kommer et marsvinebur i hjemmet, kommer familien til at glæde sig over at være tilstede med marsvinet. Marsvinet og familien kommer til at trives sammen, når den har et praktisk og fint marsvinebur at leve i. Et marsvinebur er meget mere end bare et bur. Det er rent faktisk et hjem for den. Ligesom mennesker har hjem, har også marsvin brug for at være et sted.

Share
Back to Top