Et kradsebræt giver dig mindre at bekymre dig om

Med et kradsetræ forbliver både du og katten (foto: petworld.dk)
Med et kradsetræ forbliver både du og katten glade (foto: petworld.dk)

Mange mennesker kender til glæden ved at have et kæledyr. Det er opløftende og hjertevarmende at vide, at man altid har en god ven ventende derhjemme. Du behøver blot træde ind ad døren før de står trofast ved din side og velkommer dig hjem. Som katteejer ved man præcis hvordan det føles. Katten er et nærværende dyr som nyder dit selskab og din opmærksomhed, men nogen gange kan dens kærlighed desværre også gå ud over hjemmets udseende. Derfor er det vigtigt at man tager sig de rette forholdsregler. Katten har nemlig et naturligt behov for at hvæsse sine klør. Sådan bliver neglene hele tiden fornyet, så de er skarpe og klar til brug.

Et kradsebræt er både til gavn for din kat og dit hjem

De fleste har nok oplevet at deres kat strinter for at afmærke sit territorium. Nogen gange efterlader katten dog et synligt mærke i stedet for et lugtmærke. Det er et tegn på, at det er her den hører til, og jo længere tid den har hvæsset klør et sted, jo mere vil stedet betyde for katten. Dette kan dog gå hen og blive et problem for mange, da katten kan bruge uønskede steder, som fx sofaen, gulvtæppet eller tapetet. Tingene kommer hurtigt til at se ødelagte og grimme ud, og det er svært at vænne sin kat af med det, hvis den ikke har andre alternativer.

Derfor er det en god ide at anskaffe et kradsebræt. Det vil altid være lettest at introducere katten for kradsebrættet mens den er lille og nysgerrig, mens store katte måske kræver mere tilvænning.

Kradsebrættet fungere både som kattens afmærkningssted, men også som et sted hvor der er plads til leg. De kan fås i mange forskellige varianter, alt efter hvor mange katte man har, og hvor aktive de er. De kan hurtigt gå hen og blive meget knyttet til kradsebrættet, hvilket kan være til stor glæde for både dig og dine møbler.

Læs mere om udvalget af forskellige kradsebræt her!

Se mere tilbehør her:

Hold din kat stimuleret med det rette kradsetræ

Legetøj til kæledyr

Share

One comment

  1. Pingback: Advantage vet kommer lopper til livs på din kat

Comments are closed.

Back to Top