Din hund fortjener en lækker hundekurv

De fleste mennesker har en dejlig seng, hvor de kan ligge komfortabelt og varmt alle de mange nattetimer. Det prioriterer vi, fordi vi gang på gang har fået at vide, hvor vigtigt det er med vores søvn. Hvor vigtigt den er, for vores energiniveau i løbet af en dag og for vores overskud. Den logik kan du meget passende overføre til din hund. Selvom hunde ikke behøver tykke box-madrasser og trykaflastende zoner, så har de alligevel brug for en god søvn, så de har energi til lange gåture og løb efter fugle og pinde. Det kræver nemlig masser af energi at snuse til hver en sten og hvert et træ. Derfor gør du også din hund en tjeneste, hvis du investerer i en god og lækker hundekurv, hvor den kan ligge komfortabelt, når du alligevel ligger og sover på din madras. Hvis du er i tvivl om, hvilken hundekurv, du skal vælge, kan du altid forhøre dig hos din forhandler. Her vil de næsten med sikkerhed kunne sætte dig godt og grundigt ind i det store udvalg af forskellige former, farver og designs.

Find den perfekte hundekurv på nettet

Det kan hurtigt blive lidt af et projekt, hvis du gerne vil danne dig et overblik over udvalget af hundekurve, der findes hos danske forhandlere. Men projektet kan blive lidt mere overskueligt, hvis du starter din jagt på nettet. Her kan du nemlig nemt og hurtigt skabe dig et overblik over både priser, materialer og designs. Hvis du er yderligere i tvivl, vil langt de fleste netforhandlere gerne stå til rådighed for dine tvivlsspørgsmål.

Hundekurve er gode og trygge for hunde på rejser

Hundekurve er lækre at have med på rejserne, hvis man har en hund. Hunde elsker at opleve, og de er som sådan også nogle meget aktive dyr. De har noget energi, der skal brændes af, men de har også en hang til tryghed og ro til tider. Især hvis det går lidt for vildt for sig på rejserne, kan det være en god ide med en hundekurv. En hund kan føle uro pludseligt, og i sådan et tilfælde er det smart med en hundekurv enten i bilen eller i kufferten, som man lige kan hale frem. Hunden vil uden tvivl komme til at nyde at kunne trække sig tilbage til et punkt, som er den meget velkendt og intimt. Mennesker har det måske også på samme måde med deres hjem eller deres hotelværelse. Hvis man har brug for lige at slappe af, finder man roen et bestemt sted, som man ved, er sikkert og trygt for en. For en hund er rejserne selvfølgelig spændende og interessante, men der kan også være punkter for den, som ikke er så behagelige.

dog basket photo
 

Praktiske at have med

Der findes derfor en masse transportable og lette hundekurve, som man nemt kan tage med på ferierne i enten en kuffert eller i bilen. Der er i hvert fald en masse muligheder. Både hvad angår størrelser og materialer. En hund er som regel altid klar på at more sig. Den skal bare vide, at den har sit sted at vende tilbage til. Denne støtte og garanti kan man tilbyde den, hvis man vælger at investere i hundekurve til den.

Grobund for oplevelser

Menneske og hund kommer til at kunne opleve en masse sjove ting på deres rejser. Hundekurve er særdeles gode at have med, da de både sørger for ro og spænding. Hundekurve er lækre og dejlige at have i husstanden eller med på rejserne.

Sådan finder du den rigtige hundekurv

Hunden er uden tvivl danskernes yndlingsdyr, men for at hunden kan trives godt rundt omkring i de danske hjem, er man nødt til at anskaffe sig et par ting, som er helt nødvendige for hundens ve og vel. En af disse ting er hundekurven, der skal agere som hundens helle. Et sted, hvor den kan gå hen, når den er træt af leg og bare gerne vil sove.
Men inden du løber ud og køber den første og bedste hundekurv, er der et par gode råd, som du skal have in mente.

Den personlige kurv

Det er nemlig vigtigt, at du finder en kurv, som din hund kan – og vil – ligge i. Først og fremmest gælder det om, at ramme den rigtige størrelse. Ligesom vi mennesker, så vender og drejer en hund sig, når den sover, og det skal der være plads til i kurven, uden at hunde slår hovedet mod kanten hele tiden.

Derudover skal dur sørge for at kurven er behagelig at ligge i. Sørg for, at der ikke er skarpe kanter eller hjørner, som hunden kan rive sig på, og hvis kurven derudover er hård i bunden, kan det være en fordel at ligge en blød pude eller et tæppe ned for at øge komforten.

Lad din hund sove godt i en hundekurv

Giv hunden god søvn i en stort kurv (Foto Petworld.dk)
Giv hunden god søvn i en stort kurv

Mange tænker ikke over det, men hunde er ligesom mennesker, når det gælder om at sove. Jo bedre de sover, desto mere friske er de dagen efter. Dette er skal især tages i betragtning, hvis hunden skal bruges til hård fysisk aktivitet såsom jagt. Det er derfor vigtigt at din hund ligger godt om natten, så den er klar til morgendagens strabadser.

En måde at lade din hund sove godt på, er ved at købe en hundekurv eller en hundeseng, men hvilken skal du vælge?

Prøv dig frem, når du skal finde den rigtige kurv til din hund

Du vil straks kunne mærke på din hund, når du har valgt den rigtige hundekurv. Den vil ikke være forandret fuldstændig, men være meget mere livlig og legesyg. Det ligger til hundens natur at være utrolig aktiv, så hvis det modsatte er gældende for din hund, burde du overveje at skifte hundekurv.

En hundekurv kan være mange ting. Det kan både være en trækurv, en af plastic, en seng eller sågar en fatboy. Det kan derfor være en god ide, at spørge din dyrehandler til råds, når du køber din hund. Der kan nemlig være forskel på, om en lille eller stor hund sover bedst i en blød eller en hård hundekurv.

Hunden skal have en god søvn i en hundekurv

Måske tænker du ikke over det, men hunde kan blive påvirket af søvnen ligesom mennesker, når det gælder om at sove. Hvis din hund får en god søvn, så bliver den også mere frisk dagen efter. Du skal især være opmærksom på hundens aktivitet, hvis hunden for eksempel bruges til at gå på jagt med, som kan være en hård fysisk aktivitet for den. Det er derfor vigtigt, at din hund får en god søvn og ligger godt og sover om natten, så den kan være udhvilet til dagen efter og være klar til de udfordringer, som dagen kan byde på. Der kan være store forskelle på hundekurves kvalitet, men i starten kan det være svært at finde ud af, hvilken kurv du skal vælge til din hund.

dog basket photo
 

Læg mærke til din hund og vælg så den rigtige kurv til den

Det er tydeligt at mærke på din hund, når du har valgt den rigtige kurv til den. Den kan komme til at virke meget forandret, fordi den vil blive meget mere livlig og nysgerrig. Det er meget normalt for hunde at være aktive, så hvis du ikke føler, at din hund er særlig veloplagt og ikke har lyst til at gå på opdagelse i naturen, så burde du overveje, om det kunne have noget med dit valg af hundekurv at gøre. Det er ikke helt nemt at finde ud af, hvilken hundekurv der vil være god for din hund. Der findes et stort univers af hundekurve, så om den lige skal være hård, blød, lavet af plastic eller være mere ligesom en fatboy, kan du først finde ud af, når du har prøvet dig frem.

Photo by blumenbiene

Share

One comment

  1. Pingback: Hundekurve er gode og trygge for hunde på rejser

Comments are closed.

Back to Top