Det rigtige kattefoder til din killing

IAMS KILLINGEFODER (Foto: Petworld.dk)
IAMS KILLINGEFODER (Foto: Petworld.dk)

Hvem elsker ikke kattekillinger? De små dyrebørn er aktive, søde, bløde og fantastiske sammen med børn. Derfor har katte i mange år været en fast del af toppen på listen over danskernes foretrukne kæledyr.

Men når du køber dig en kattekilling, er der flere overvejelser, som du skal gøre dig. En af disse overvejelser skal gå på foderet. Ikke alt kattefoder passer nemlig til killinger.

Foder til vokseværk

Præcis som men menneskebørn, så skal kattekillinger have tilført en masse energi igennem deres foder, for at de kan vokse dig store og stærke. Samtidig skal man balancere kosten, så du ikke overfodrer og dermed får en overvægtig kat. Det er der ikke meget sjov ved, da katten så vil blive inaktiv og irritabel, udover at den nemt kan blive ramt af diverse sygdomme.

Angående foderet så skal du sørge for, at din killings foder indeholder rigelige mængder af proteiner og fedtsyrer, som kan give katten betingelserne for en optimal vækst. Protein og fedtsyrer er nemlig kattens klart størst energikilder.

Derudover skal du, som med alle andre katte, sørge for at tilføre kosten rigeligt med taurin. Taurin er en aminosyre, som katten ikke selv kan producere, men som hjælper katten med at fordøje maden og optage fedtstoffer i kroppen.

Find kattefoder til enhver kat her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top