Det kan du gøre, hvis dine katte har fået allergi

Allergi er ikke en sygdom, som man ofte ser hos katte. Alligevel er det vigtigt at være opmærksom på det, da det ligesom hos mennesker både kan være medfødt eller udbryde spontant.

Symptomerne

Der er flere ting, der kan indikere, at din kat har fået allergi. Det kan være, at den slikker eller kløer sig mere end normalt, og andre steder end hvis den for eksempel har fået lopper. Nogle gange kan det være så meget, at pelsen ryger af i nogle områder.

Det kan også være, hvis det er en form for foderallergi, at katten reagerer ved at kaste op eller trække vejret anderledes, end den plejer. I sådanne tilfælde skal du være ekstra opmærksom.

Det kan du gøre

Alt efter hvilken slags allergi, din kat har fået, kan du gøre forskellige ting. Er det loppeallergi, kan der ikke gøres så meget, udover at du skal være ekstra opmærksom på, at din kat ikke bliver angrebet af lopper.

Ved allergi for en bestemt fødevarer, skal din kat på diæt og så ikke spise den slags foder igen. Man kan hos katte ikke teste for, hvad det er i foderet, katten er allergisk for. Derfor kan man give en speciel kost, hvor den ikke får noget af det, der var i det tidligere foder. Har du mulighed for det, så giv katten noget, du selv har lavet.

Allergi er sjældent hos katte, så sørg for at få din kat til dyrelægen, så snart du opfatter, at noget er galt. Selvom det måske ikke er allergi, kan det være noget andet og en langt mere seriøs sygdom. Eller det kan være et helt almindeligt loppeangreb. Uanset bør du tage katten til dyrelæge.

Sådan skaber du gode rammer for din kat med katteallergi

Når man anskaffer sig en kat, må man naturligvis sørge for at skabe gode rammer for dens kommende liv. Det vil sige, at man skal sørge for at katten får de bedste og mest hensigtsmæssige rammer for dens katteliv. Måden hvorpå man blandt andet sørger for dette er, at starte med at lære katten og dens race at kende. Der findes nemlig mange forskellige racer af katte og hver kat er naturligvis forskellig. Derfor kan det være en god idé, at kende til de forskellige racer, inden man beslutter sig for, hvilken type kat man skal have. Der er eksempelvis nogle katte, som er mere tilbøjelige til at have sygdomme eller allergi. Hvis man hertil vælger at anskaffe sig en kat, som er tilbøjelig til at få allergi eller har allergi, er det centralt at man er opmærksom på dette. Og ud fra katteallergien skaber gode rammer for katten.

cat photo

Der er flere årsager til katteallergi

Der er altså nogle katte, som er mere tilbøjelige til, at have eller få allergi. For det første kan det nemlig være, at de er fødte med deres allergi. Her har de altså fået deres allergi af enten deres mor eller deres far. Derfor er det en god idé, at kende lidt til din kats stamtræ, inden du beslutter dig for, hvilken race eller hvilken bestemt kat du gerne vil have. For når du vælger en kat med allergi, er det som sagt væsentligt at du er opmærksom på det og ud fra katten samt dens allergi, skaber hensigtsmæssige rammer for dens katteliv. Hvis din kat får allergi og det ikke er genetisk, kan det hertil være fordi, at den har en sart tarm. En sart tarm er hertil også individuelt fra kat til kat. Det kan dog også være fordi, at din kat har udviklet en eller anden form for allergi i løbet af dens levetid. Derfor er det også væsentligt, at vide, at katteallergi rent faktisk kan opstå eller blomstre efter mange år.

Du kan nemt og billigt forebygge katte med allergi

Det er ikke alle, som ejer en kat, der er klar over det, men der er sket rigtig meget på markedet for de mere naturlige produkter til katte. På den måde er det nu blevet muligt med naturlige produkter at forebygge katte med allergi. Når du er ejer af en kat, så ved du med sikkerhed, hvor irriterende det kan være, at have katte med allergi. Det kan derfor være en stor fordel at gøre noget ved problemet, før det går hen og bliver til et egentligt problem. Hvis du investerer i nogle af de produkter, der kan være med til at forebygge katte med allergi, kan det vise sig at være så god en investering, at du ikke kommer til at stå i den kedelige situation med katte med allergi nogensinde igen. Det er af den simple grund, at der er mange, der er klar til at gøre meget for at forebygge katte med allergi og det er heldigvis sådan, at der er flere ting, som du kan gøre for at forebygge katte med allergi. Livet med katte med allergi kan være besværligt, og det kan derfor betale sig at klare besværet før det for alvor bliver besværligt ved at gøre en aktiv indsats for at forebygge katte med allergi.

Investering i forebyggelse af katte med allergi

Det kan godt betale sig at undersøge nettet, hvis du er en af de mange, der ønsker at investere i at forebygge katte med allergi. Når du investerer i nogle af de mange produkter, der kan være med til at forebygge katte med allergi, kan du med fordel søge på nettet.

Skab gode rammer for din kat med allergi

Der kan være mange grunde til, at katte får allergi. En af de mest hyppige årsager til allergi, er at katte kan være fødte med denne allergi. Eller at de kan være disponeret for, at udvikle en bestemt type allergi. Grunden til det er, at deres mor eller deres far har haft gener, som din kat hertil har arvet. Og hvis disse gener er disponeret for allergi, er der hermed en risiko for, at din kat kan udvikle deres form for allergi. Men der er naturligvis også andre grunde til, at katte kan få allergi. Det kan eksempelvis være fordi, at din kat spiser noget, som den ikke kan tåle. Eller fordi at din kat leger med noget bestemt type legetøj, som den hertil heller ikke kan tåle. Så kan din kat hertil udvikle allergi. Og det er hertil vigtigt, at vide at katte til enhver tid rent faktisk kan udvikle allergi. Derfor er det noget, som man naturligvis skal være opmærksom på.

cat photo

Vær opmærksom hvis din kat får allergi

Der er altså mange årsager til, at katte kan få allergi. Enten kan de være fødte med deres allergi eller også kan de blive udsat over for noget, som hertil kan give katte allergi. Det vigtige er dog, at du er opmærksom på, hvis din kat får allergi. Du kan hertil være opmærksom på, hvis din kat får noget nyt legetøj. Du kan være opmærksom på, hvis din kat får noget andet at spise. Hertil kan du være opmærksom på, hvordan din kats pels eksempelvis ser ud. Nogle katte, som får allergi af noget bestemt foder, viser det ved at tabe noget af deres pels. Andre viser det på andre måder. Hvis du oplever eller er bange for, at din kat muligvis har fået allergi, skal du naturligvis agere på dette. Det gør du ved, at tage din kat til dyrlægen. Her vil du få at vide, hvad du helt præcis skal gøre og hvordan du bedst muligt skaber hensigtsmæssige rammer for din kat med allergi. Det vil din kat takke dig for.

Der er ingen grund til at ignorere allergi kat symptomer

Mange danskere har kæledyr, og sammen med hunde er katte de mest populære. Alle der har haft kæledyr ved, at de er højtelsket, og bliver en del af familien. Katten kræver, modsat hunde, mindre pleje og pasning, og mange sætter pris på kattens selvstændighed. Katte elsker dog også opmærksomhed, og kan bruge timer på at ligge og spinde på dit skød, imens du aer den.
Derfor kan mange forståeligt nok være nervøse for at udvikle allergi over for deres kæledyr, da man i sidste ende måske ville være nødt til at skille sig af med et højt elsket medlem af familien. Og allergi er desværre ikke kun noget, som man er født med. Selvom forskningen ikke er fyldestgørende i forhold til, hvordan man kan undgå det, så er kæledyrsallergi noget, som man kan udvikle i løbet af livet.

Katteallergi er ikke noget at spinde af

Kæledyrsallergi er den fællesbetegnelse, som man bruger for allergi over for både katte, hunde og andre kæledyr. Den skyldes en kropslig overreaktion på allergener fra kæledyrs pels, hvilket oftest er proteiner fra dyrets hår, spyt, urin, skæl og sved. Hos visse mennesker vil kroppen overreagere ved kontakt med disse ved at danne allergi-antistoffer. Dette vil give sig til udtryk vil for eksempel nyseanfald, samt kløende og rindende næse og øjne.
Allergien er desværre heller ikke noget, der bare kan ”overstås”. Bliver man ved med bare at trodse symptomerne uden at tage forholdsregler, kan allergien gradvist blive værre. Du vil derfor kunne opholde dig kortere og kortere tid sammen med dyr, før symptomerne bliver uudholdelige.
Der er dog ting, som man selv kan gøre, for at afhjælpe problemet. I sidste ende kan det være nødvendigt at skille sig af med kæledyret, men ellers kan allergimedicin kombineres med at give katten en regelmæssig tur med børsten. For nogle kan dette hjælpe.

 

Share
Back to Top