Derfor er kattebakker vigtige for katteejere

Der findes meget katteudstyr - men hvad er det essentielle? (foto lavprisdyrehandel.dk)
Der findes meget katteudstyr – men en kattebakke er især vigtig (foto: petworld.dk)

Som Piet Hein engang skrev, så er katten dens helt egen. Det er svært at komme i tanke om et husdyr, der på samme måde kan passe sig selv og ikke kræver andet fra dens ejer end mad, vand og et sted at komme af med begge dele igen.

Derfor er en kattebakke en ret god opfindelse og en måde, så katten selv bare kan klare sagerne i stedet for at ejeren skal bruge vedkommendes tid på det, ligesom det er tilfældet, hvis man har en hund.

En kattebakke er i grundet et ganske simpelt stykke plastik. Det er som navnet antyder formet som en bakke, og ovenpå nogle kattebakker er der også et tag og en lem, så katten kan komme ind og ud. Låget er med til at holde på lugten, så det ikke genere alle andre beboere i hjemmet.

Sådan virker en kattebakke

For at en kattebakke fungere ordentligt, så lægger man kattegrus ned i den. Dette er noget tørt grus, der kan absorbere og indkapsle kattens efterladenskaber og lugten fra dem. Derfor er det eneste ejeren skal sørger for at fjerne det brugte kattegrus og tilføje nyt grus i bakken.

En kattebakke er især anvendelig, hvis man har en kat, som ikke kommer udenfor, men altid færdes inde i huset. En udekat kan selv finde et passende sted ude i naturen, hvad enten det er naboens græsplæne eller i børnenes sandkasse.

Man kan finde flere forskellige forhandlere af udstyr til katte herunder også kattebakker og meget andet grej, som gør livet nemmere for ejeren og måske også sjovere for katten. For eksempel kan det være praktisk at købe en lille skovl med en si til at si kattegruset igennem, så man ikke behøver at skifte det hele hver gang, men bare supplere løbende.

Klik her og se mere om kattebakker

Find mere udstyr til din kat her:

En dyrehandel bør kunne imponere med et skønt og stort udvalg

Kattegrus er essentielt, hvis du skal have en kat

 

Share
Back to Top