Der findes et hundehus til enhver hundetype

Giv din hund et dejligt hundehus (Foto Petworld.dk)
Giv din hund et dejligt hundehus

Hvis du har anskaffet sig en hund, og du bor i en bolig, der gør det muligt for dig at opstille et hundehus, er det en rar ting for hunden at have. Ved at få sit eget hus, giver du hunden mulighed for tid alene, da den får sit eget private sted, hvor den ikke behøver tænke på at være social. Et hundehus kan derfor både være praktisk for hunden, men det kan også se flot og dekorativt ud i haven. Det ligner et lille legehus, og faktum er, at mange ser deres hund som deres børn. Et hundehus er på mange måder en kæmpe luksus for hunden, men det er en luksus, den kan sætte pris på i mange år frem, såfremt du investerer i det rigtige med den rette kvalitet.

Et hundehus til både inde og ude

Når du skal vælge, hvilket hundehus din hund skal have, er der flere ting, du kan overveje. Det er først og fremmest nødvendigt at tænke over størrelsen: Kan din hund være der, eller er det for småt? Dernæst skal du overveje om hundehuset skal være inde eller ude, for ja, de kan faktisk fås til indendørs brug. Det er dog ikke de fleste personer, der har plads til det i deres hjem, og måske heller ikke har noget ønske derom.

Dit udendørs hundehus skal derfor være et, der kan stå ude hele året, for det er ikke sandsynligt, at du ønsker at flytte det frem og tilbage. Derfor skal det altså være til at bruge helårligt, hvorfor et isoleret hus kan være rart. Desuden skal det være vandtæt, så hunden kan ligge derinde i fred og ro og i ly for uvejret. Hvis du ønsker at gøre det særdeles behageligt for hunden, kan du placere et tæppe derinde, som hunden kan ligge på.

Hundehuse – Et smart og robust hus til din hund

Hvis din hund skal have et hundehus skal det jo også helst være ordentligt (foto lavprisdyrehandel.dk)
Hvis din hund skal have et hundehus skal det jo også helst være ordentligt (foto lavprisdyrehandel.dk)

Når du ikke er hjemme, er det dejligt, at din hun kan være udenfor i den friske luft. En hundegård er en rigtig god ting, men så bliver du også nødt til at have et hundehus, så din hund kan komme inden for, når det eksempelvis regner.

Et hundehus er et hus, som ofte er bygget, så det ligner et lille hus. Du finder dem også ofte i træ, men de er ikke isoleret ligesom huse ellers er. Hundehuse er bare et lille slags skur, hvor din hund kan gå ind og få ly for regn og slud. Inde i hundehuset kan du placere en hundekurv, så din hun også har et godt sted at tage sig en lur.

Hundehuse fås i forskelige priser, størrelser, former og designs. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor kreativ og personligt, du kan dekoreret huset. Hundehuse bliver nemlig ofte leveret uden maling.

Hundehuse der kan holde til noget

Det vigtigste ved et hundehus er, at det er robust. Din hun tænker nok ikke over, at den skal passe på det, så hundehusene kan hurtigt få nogle skrammer. Derfor skal du vælge et solidt hundehus i noget godt og robust materiale. Samlingerne skal gerne være gode og kunne modstå regnvand, så de ikke ruster og falder fra hinanden i et blæsevejr.

Størrelsen på hundehuset er vigtigt. Vælg aldrig et stort hundehus til en lille hund. Hunde kan godt lide at have det lidt klemt, fordi det giver dem tryghed.

Et hundehus er din hunds private legerum

Hvem drømmer ikke om at have et rum, hvor ingen andre end en selv kan komme ind? Et rum speciallavet til netop en selv? Med et hundehus kan du give din hund denne fornøjelse af et frirum. Her kan din hund putte sig, når I laver havearbejde. Eller her han den tage en pause, efter den har løbet rundt i løbegården i haven.

Hunde holder, ligesom mennesker, af at være alene. De holder af at føle sig værdsat, og de holder af at føle, de har et sted, de kan mærke er deres. Et sted de ikke bliver jaget væk fra – som for eksempel sengefodenden.

Med et hundehus kan du give din hund et sted, der kun tilhører den. Et sted der er beregnet til dens ryghøjde, og hvor der måske endda er plads til en hundeskål med vand og hundemad. Det er de små ting, der gør forskellen.

Hundehus

Hundehuse er ligesom legehuse

Hvis du har børn og have, har du formentlig også overvejet, om du skulle skaffe et legehus til børnene. Her kan de varme te over stearinlys og fortælle hemmeligheder. Men i haven skal der også være noget til hunden. Hunde kan også føle sig alene, og hunde vil også gerne have vist, at man værdsætter dem.

Med et hundehus kan du give den jeres hjem i miniformat. Her kan den have sit eget værelse; sit private legerum. Hundehuse er lette at montere, og det kræver blot, at I eller du tager stilling til, hvor stort det skal være. Skal det være i en hundegård i haven? Og hvor skal det i det hele taget stå?

Sammen med andet hundelegetøj som bolde, bidepinde, ben de kan bide i, tøjdyr og lignende er et hundehus en rigtig god løsning som en ting, der viser din hund, du holder af den og forstår den.

Et hundehus giver læ og tryghed til din hund

Hvis du er hundeejer, og din hund ofte opholder sig udenfor i længere tid ad gangen, bør du anskaffe dig et hundehus til din firbenede ven. Hundehusets primære formål er at beskytte hunden mod skiftende vejrforhold både om vinteren og om sommeren. Det er væsentligt, at du finder et hundehus, der passer til din hund. Både i størrelse og materialer. Hunden skal kunne stå oprejst i hundehuset. Hundehuse i god kvalitet har isolering i væggene, og det er en vigtig detalje, når vejret bliver koldere om vinteren. Her hjælper isoleringen til, at hunden kan holde varmen, selvom den skal opholde sig i haven eller gården i længere tid ad gangen. Det kan være praktisk at vælge et hundehus, hvor taget kan åbnes, så man lettere kan rengøre hundehuset. Du skal se et hundehus som en investering i din hunds generelle velbefindende.

Hundehusets materialer spiller en stor rolle

Et hundehus til din hund giver mulighed for, at hunden kan trække sig tilbage til sit eget sted, når den har brug for det. Hunde er fra naturens hånd huledyr, hvilket vil sige, at de foretrækker steder, hvor der er begrænset plads, når de skal slappe af og sove. Det giver tryghed, og derfor er hundehuset et trygt valg til hunden. Det er vigtigt, at du vælger hundehuset i de rette materialer. Materialerne har både betydning for hundens oplevelse i hundehuset og for æstetikken i din have eller gård. Et hundehus i træ er pænt at kigge på, og det er en god idé at behandle træet, så det bliver mere modstandsdygtigt mod vind og vejr – så holder huset længere.

 

Share
Back to Top