Behandl din hund med allergifoder

Foder til din syge hund (foto petworld-vet.dk)
Foder til din allergi ramte hund (foto: petworld-vet.dk)

Allergi er ikke kun noget, der rammer os mennesker. Det rammer også dyr, så som hunde og katte. Det kan dog forholdsvis nemt behandles med få midler derhjemme.

Sådan får hunde allergi

Allergi skyldes en overdreven reaktion fra hundens immunforsvar. Den er ukontrollabel og derfor opstår der vævsskade på hunden. Hunden for allergi, fordi de normale forsvarsmekanismer, der forhindre vævskader reagerer så kraftigt at hundens eget væv tager skade. Skaderne resulterer i at hunden får rødme og kløe.

Hunden kan både få inhallationsallergi og foderallergi. Inhallationsallergi er udbredt, og der er den fordi vi i højere grad har husdyr indenfor end vi har haft tidligere. Hunde, der sover udendørs i indrettede hundehuse med åbent til det fri, har en langt lavere risiko for at få de luftbårne allergener, end de hunde, der sover indenfor.

Hvilken allergi din hund får kommer også an på racen, da nogle er mere udsat for inhallationsallergi end andre. Loppeallergi er dog en allergi, som alle hunde har risiko for at få.

Symptomerne er udover kløe og rødmen også blæredannelser, fortykkelser af huden, hårløsehed omkring øjnene med mere.

Behandling af allergien med foder

For at få en glad hund igen, skal den så vidt det er muligt holdes væk fra det, den er allergisk overfor. Det kan også behandles medicinsk med antihistaminer og binyrebarkhormon. Men ligesom hos os mennesker, er det ikke noget vi har godt af i længden, og man bør så vidt muligt undgå det.
Du kan også behandle din hund med hyperallergent foder – allergifoder. Det er foder der ikke indeholder mere end de højst nødvendige, nærende ingredienser, så hunden får mest ud af foderet.

Se udvalget af allergifoder til hunde her

Se mere om allergi hos hunde her:

Sådan behandler du allergi mod hunde hensigtsmæssigt

Sådan forbedres livet for hunde med allergi

 

Share

One comment

  1. Pingback: Adaptil sikrer dig en rolig og glad hund

Comments are closed.

Back to Top