allergi hund medicin – hvordan?

Henne Pet Food (foto: petworld.dk)
Henne Pet Food (foto: petworld.dk)

Hunde kan også udvikle allergi, som vi mennesker kan. Allergi viser sig dog mest ved kløe, rødme og irritation i hundens hud i stedet for løbende øje og nysen som hos os.

 

Allergi eller foderintolerance?

 

Det kan være svært at se om det er allergi eller intolerance din hund lider af, da symptomerne ligner hinanden. Dog er allergi immunforsvarets reaktion på noget, din hund ikke kan tåle. Foderintolerance er derimod ikke immunforsvaret, og derfor får hunden heller ikke en allergisk reaktion. Det skyldes ofte at der er lagermider i foderet, og det kan man undgå ved at købe foder uden kornsorter i.

 

Allergifoder

 

Allergi skyldes ofte af højmolekylære stoffer. De har en sådan størrelse af de kan genkendes af hundens immunforsvar. Det betyder at immunforsvaret angriber de højmolekylære indholdsstoffer, og derved opstår den allergiske reaktion i kroppen.

 

Allergifoder til hunde er udviklet netop med dette i mente. Indholdsstofferne er fjernet, og kun de nødvendige er at finde i foderet. For at kunne forhindre at hunden får allergisk reaktion af de stoffer, der skal være i foderet, er de spaltet sådan at mængden er så lille, at immunforsvaret ikke kan identificere og reagere på det.

 

Allergifoder kaldes også hyperallergent foder, som indeholder andre kilder til protein og kulhydrat end dem, der er i traditionelt foder. Det er letfordøjeligt, og derved kan hunden optage næringen bedst. Når du skifter til allergifoder er det en god idé at væbne sig med tålmodighed, for at det får tid til at virke – mindst 6 – 8 uger tager det for at se om allergifoderet har haft en virkning eller ej.

 

Foderet har også et vist indhold af Omega 3 og Omega 6 – de findes nemlig ikke naturligt i hundens kost, og bør derfor være i kosten. Det kan nemlig dæmpe hundens allergiske reaktioner.

 

Se hvor du køber allergi hund medicin

 

Klik videre herind:

Flåter på hunde er noget man skal tage alvorligt

Sådan behandler du allergi mod hunde hensigtsmæssigt

 

Share
Back to Top