Allergi hos hunde er et velkendt problem som kan behandles

Hundekurven skal være den rigtige størrelse (Foto Petworld.dk)
Bekæmp din hunds allergi (Foto: petworld-vet.dk)

Allergi hos hunde er ikke et ualmindeligt problem og i mange tilfælde kan hundeejeren selv, være med til at behandle sin hund. Der hvor man skal være opmærksom er ved symptomer på allergi hos unge og ældre hunde samt syge og svage hunde. Nogle allergi symptomer kan nemlig forveksles med en reel sygdom, så derfor bør man, som hundeejer, altid tage kontakt til dyrlægen før man påbegynder en behandling.

Allergi hos hunde som du selv kan behandle

Du kan selv afhjælpe eller behandle din hunds allergi, såfremt at allergien først er blevet diagnosticeret hos din dyrlæge. De to hyppigste former for allergi er foderintolerance samt allergi mod flåt- og loppebid. I begge tilfælde kan du selv afhjælpe symptomerne.

Flåt- og loppebid kan behandles med effektive loppemidler såsom Bayvantic, Advantage, Frontline Combo og Capstarvet. Pipetter, piller, pasta, halsbånd eller spray kan sammen kombineres i kampen imod lopperne. En loppe har flere livsstadier og nogle af præparaterne, dræber kun loppen i ét af stadierne. Derfor bør du rådføre dig med dyrlægen først, for at høre hvilke produkter du skal kombinere og hvordan de ordineres til din hund.

Allergi grundet foderintolerance vil din hund aldrig komme af med, men du kan lindre din hunds gener, ved at købe allergivenligt hundefoder. Intolerancen skyldes at det animalske protein i foderet ikke spaltes tilstrækkeligt og derfor sætter sig på den allergibærende celle, som så forårsager reaktioner såsom opkast, diarré og lignende. Det specielle foder spalter proteiner i mikroskopiske stykker, hvorved de netop ikke sætter sig på de allergibærende celler og i stedet fordøjes på normal vis. Foderet skåner din hunds mave og styrker tarmflora og tarmfunktioner. Du finder mærker specielt egnet til hunde med allergi, fra Royal Canon, Eukanuba og Hill’s Science Plan.

Læs mere om allergi hos hunde

Se mere om hund med allergi her:

Find hjælp til dine hunde med allergi her

Derfor skal hunde med allergi have hjælp med det samme

 

Share
Back to Top